Monday, April 11, 2011

Award : Syukran Cahaya Azyla!



عليكم السلام
  بسم الله الرحمن الرحيم



Assalamualaikum pembuka bicara,
buat para pengunjung budiman,
pantun disaji pembuka kata,
ha, post kali ni ada kelainan~ ^_^

apa pantun aku merapu ni...Irsyad, tolong Along! awak kan pandai bab-bab pantun ni...
nak berpantun sgt tu...( ma'annajah untuk interview pilot! ke KL dah adik aku sorang ni..)



Indah pagi nian berseri,
Matahari tersenyum memancar cahaya,
Award diterima gembira terperi, 
Syukran jazeelan Cahaya Azyla! ^_^

 Azyla, boleh lah ye, pantun ni? akak gatal jugak nak berpantun, kalau nak tahu dik, akak ni mmg gatal sikit, tapi sikit je la dan gatal bertempat, Insya-Allah..hehehe ^_^





 Biasa post serius-serius je, baik, tak lah serius sangat, separa serius, kali ni post nak main-main, hua hua hua~


 

~ Cara-cara Mengambil Award, Copy Paste Daripada Cahaya Azyla ~







TASK 1! 
LET'S BEGIN!  HAYYA NABDA'!
kawan2 kena bagi komen kat blog zila.ok ke tak ok..kalau ok,alhamdulillah..kalau tak ok,zila boleh mempertingkatkan lagi mutu blog zila nieyh

 Dengan lafaz Bismillahirrahmanirraheem..akak mula ye ^_^. 
( Oh ye, Azyla boleh panggil akak, kak Rabiatul )


Saat kali pertama kakanda melawat blog adinda, kakanda dah tahu, dan hati kakanda membisikkan bicara sunyi " nampak gaya blog budak lebih muda ni". Begitulah lebih kurang, hehe. Akhirnya telahan akak tepat, Azyla mmg adik akak~ kan, kan? ^_^. Jujur akak cakap, cantik sangat blog Azyla, akak suka semua warna, tapi pink dan putih paling atas , warna kesukaan akak, suka sangat! Jadi, bila blog Azyla pink dan putih, serta ada bunga (wah! nama blog akak ni pun bunga tau, akak pantang nampak bunga sebab akak akan ..*pengsan* atau *menangis terharu*...hiperbola la tu, feeling lebih sokmo ) dan gadis comel atas tu, mmg cute! (akak rasa cita rasa Azyla ni sama macam akak la, dari warna pun kita boleh tahu personaliti seseorang, hehe ^_^) nak tahu macam mana akak rasa Azyla ni lebih muda daripada akak? tu..tengok strawberi tu dan smiley-smiley comel...hehe, budak-budak suka sangat la mende-mende cute ni~ ^_^


Baik, dah habis bab warna ( akak rasa dalam ramai-ramai penerima award ni, mesti akak yang paling banyak cakap kan? *geleng2* ni baru bab warna, nak masuk pengisian blog pula) bab pengisian, akak tak payah cakaplah, dah baik dan solehah sangat dah, teruskan, dik! Azyla, akak cuba nak cari kekurangan dalam blog Azyla, betul, jujur cari nak bantu Azyla tingkatkan mutu blog kan? tapi akak tak jumpa, akak betul suka blog Azyla, kemas dan cantik. Yang boleh akak katakan, keep up the good work! Teruskan bertinta sunyi, teruskan dakwah sepi membina iman, manfaatkan blog adik sebaiknya kerana khairunnas anfa'uhum linnaas, sebaik-baik manusia adalah yang memberi manfaat kepada orang lain ^_^ ma'annajah!







 TASK 2!
SELEPAS ITU...MAADZA YA UKHTI?
then,kawan2 kena tinggalkan komen pasal award nieyh..pliss!!
 Alhamdulillah, akak dah buat ni, orang lain sekali pergi satu komen, akak sekali pergi dua komen terus, haha ^_^, baik...selepas tu dik?







 TASK 3!
TSUMMA? KEMUDIAN DIK?
kawan2 kena buat satu entri pasal award nieyh
Alhamdulillah, ni dia!  Suka? ^_^







TASK 4!
WA AKHEERAN WAFIL KHITAM.....JENG, JENG...
last,kawan2 dipersilakan amik..
 
Nak! Syukran jazeelan! Barakallahu feek ya ukhti! Jazakillahu khairan katheera.... ^_^ sayang adik!







Cantik kan? ^_^













Gratisan Musik

 
~ Haddad Alwi feat Anti dan Vita - Rindu Muhammadku ~
 suka lagu ni, dgr masa Akademi Al-Quran 5 final, cute suara budak tu! Alahai... ^_^
paling special lagu ni buat Azyla...juga buat para pelawat...jazakallahukum!



Jadikan setiap saat adalah ibadah
Tidak ketinggalan, mari berselawat!
Sollu 'alan Nabi...
Ya Rasulullah, kami merindui-Mu..
Ya Rasulullah, syafaatkanlah kami...
Rindunya Nabi...='((








Ni Azyla, pink dan putih, suka? ^_^



~ Buat Dik Azyla Yang Dikasihi ~
Jadi wanita solehah ye dik, taat perintah Allah dan ibu bapa
Jaga hubungan dengan Allah, juga jaga hubungan dengan manusia
Hablun minallah wa hablun minannas, Insya-Allah bahagia
Jaga Diri, Jaga Iman dan Jaga Kesihatan adik...
Walaupun akak baru kenal adik, kenal melalui blog je, dan muka adik pun akak tak kenal...
tapi akak sangat sayangkan adik...
kerana cukuplah iman sebagai pengikat ukhuwah kita...ye dik?
love you for the sake of Him..=) *peluk*



5 comments:

::::Fakhratu Naimah Muhad:::: said...

baik bebenor kawan sorng nie...
u r so kind-hearted!

dalam dunia maya un boleh mgikat kasih, apatah lagi bersua muka...

alhmdulillah, dapat juga kawan macam dy nie=))

Ha lupe, Na ade post cite baru..hehe

Nazihah@Jiha said...

untuk saya juga ya kak
nak juga ni hehee

Syauqatul Wardah said...

| Na | ^_^

Na ni...b2 yg dapat award, b2 pula yang baik...geletek baru tahu, xde2, hee~ ^_^

rendahnya b2 rasa Na ckp mcm tu =(...xdk la 'baik bebenor'...kalau 'baik', b2 terima sbb xkan nak jadi jahat pula, hehe ^_^
tapi 'baik bebenor'...b2 terima sbagai doa ye syg..Ameen ^_^ terima kasih..love Na!

Alhamdulillah, b2 ada sahabat mcm Na ni, sahabat yg memperkenalkan b2 dgn aiskrim peppermint (haha, xleh tahan kisah b2 mula2 suka aiskrim tu, aduhh, Na, syukran ye! ^_^ Na baik sgt)

baik, Insya-Allah, kekgi b2 baca ye syg ^_^ (uit, buat la novel satu)


| Jiha | ^_^

'adik' xyah ngade...dah dapat dah kan award ni? haha ^_^ *tutup muka* alahai..malunya 'akak'..sama umur ye rupanya ^_^

Salam Ukhuwah, Jiha! ^_^
suka kenal dgn Jiha ni, Sabah bah...heeee~ nanti bolehlah ajar budak Ganu ni ckp Sabah ye?

Nazihah@Jiha said...

*tutup muka juga* hui3
sama umur ya,ala kalo tgok sy pun mcm bdak2 lg *awet muda* ngehh gegurau jak ^_^

salam ukhwah fillah, Rabiatul!^_^
suka jg knl dgn bdk ganu kito *btulkah tu* huhu
boleh bah ajar,sng ja tu..try ckp 'SABAH'! sngkn?? hahaha

Syauqatul Wardah said...

ok lah tu, kita sama2 awet mudalah ^_^

'suke gak kenal ngan budok Ganu kite'
ha, mcm ni ^_^

Sabah mcm mana?
kamek si kitak, eh ni Sarawak

"SABAH" wah, dah pandai ckp Sabah
oo..pandai wat lawak ye, haha *geletek2*