Friday, December 10, 2010

Tags For Blog



عليكم السلام
بسم الله الرحمن الرحيم



Dah lama tak main tag2 ni...kalau dulu2 masa muda2 dulu (ehem) ...masa mula2 bertatih dalam dunia blog, tag la yang paling disukai....^_^ bukan facebook je ada tag, blog pun ada tag...
Ada 3 tag di sini...ha....~~ Ema~~! ^_^ 2 daripada budak comel dan riang ni~~ ngee~! 1
daripada Aimi...Mi, b2 rindu Mi! dan budak Aisyah ni~! ^_^









1~Benda yang paling penting dalam hidup saya ialah :
Benda...kalau orang xleh ke.....benda... Kitabullah....^_^


2~Benda terakhir yang saya beli guna duit sendiri :
Tinggal dekat U ni...banyaknya duit untuk makanan....^_^


3~Tempat perkahwinan dan tema :
Tak kisah....saya tak pentingkan ini....asal tempatnya itu hati dan temanya mengejar cinta Ilahi....


4~ Adakah saya sedang bercinta :
Ya, cintakan Dia.....cinta ibu, abah dan adik-adik.....cinta indahnya berukhuwah......


5~Berapa lama saya akan mencintai pasangan saya :
Andai umur panjang, andai saya sempat bertemu jodoh sebelum ajal datang menjemput....harapnya cinta sampai syurga....




6~Novel / buku / majalah yang baru saya beli :
Sejak tinggal dekat U ni juga, dah jarang beli buku atau novel, sumber bacaan utama semestinya buku pengajian di samping majalah SOLUSI sebagai santapan rohani....


7~Antara mak dan ayah yang mana lagi mesra :
Ibu....^_^ Ibu saya terlalu istimewa di hati....dan saya sayang dua2 abah saya....^_^


8~Orang yang betul-betul nak jumpa dalam hidup saya :
Kalau saya nak jumpa dia, dia nak x jumpa saya? 


9~ Adakah saya basuh baju sendiri :
*angguk2* ^_^


10~Dimanakah tempat yang saya betul-betul nak pergi :
Destinasi kekal......syurga Allah....


11~Pilih satu peluk/cium :
Kalau nak pilih dua2? ^_^


12~Beritahu 3 benda tentang orang yang tag saya :
Ema : budak genius ni, riang dan suka peluk kak b2, ye ea Ema? ^_^ nak ABC~!
Aimi : bijak, menawan, rajin *angkat2 kening* ^_~


13~8 lagu yang saya suka dan selalu dengar :
Kalau nak tahu..saya jenis dengar semua lagu, sporting kan (huh?).....tapi yang pasti menjadi pilihan semestinya lagu nasyid....banyak sangat kalau nak senarai...^_^







 
SECOND TAG




What's The Bear's Name?





Wah...ni tag lain daripada yang lain....
aa..kene bagi nama untuk bear...susah sikit....kalau bagi nama untuk anak, senang la juga, opss...hehe..
ok la...nama untuk anak....anak patung~~
(serupa macam teddy bear Hasnah je ni, haha...Hasnah2~~ b2 ambik bear Hasnah~ ^_^)





Nak bagi nama~~~~~^_^


Muhammad Haiqal
Siti Sarah
Tengku Asyraf Hakimi
Yusuf Ikmal
Aisyah Zinnirah




REJECT2......macam nama orang....
another  options....



Hasnah Atiqah
Lailatul Muqarramah
Siti Balqis Farhana
Wan Qayyimah
Anis Aisyah
Ain Mawaddah
Tengku Hamizah Aqilah
Farah Afiqah


8 nama ni pun x sesuai...sebab nama gabungan kanak-kanak dorm....haha...^_^
cukup 16 orang.....







Ha, nak yang ni...!


LILY


tu je?
haah la...^_^
dia sesuai dengan nama tu sebab dia putih macam lily
.....dan saya suka bunga, jadi nama barang kepunyaan saya kene nama bunga (huh?)
dah siap tag! ^_^













THIRD TAG


1~Apa bende pling penting dlm idop korunk?
Lebih kurang same mcm tag 1 je ni...=) 


2~Benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
Baju untuk adik perempuan dan tudung buat Ibu.....kakak x sabar nak balik~!


3~Di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
^_^



4~Adakah korunk sedang bercinta sekarang?
dah jawab dkt atas.....


5~Berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
soalan ni pun saya dah jawab.....

6~Di mana korunk slalo jmp kekasih korunk?
 lala~~


7~Novel/buku/majalah terakhir korunk beli?
(sape yang buat tag ni ye?)


8~Apakah name penuh korunk
Alhamdulillah.....Rabiatul Fatimah Azzahra binti Rashid.....saya suka nama saya ^_^


9~Antara mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?
Kakak sayang Ibu dan Abah!


10~Namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop
^_^~~


11~Adakah korunk bsuh bju sndri?
gosok jgn x gosok~~


12~Di mana tempat yg korunk btol2 nk g
sana!


13~Plih slah satu,peluk atau cium
ngee~~


14~Beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk
Ema, Aisyah.....tag mende ni....


15~Lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk
Benda ye......

satu.....Al-Quran warna blue black saya, peneman hidup saya....saya pernah hampir kehilangannya...dan semangat menjadi rapuh saat itu......

dua.....buku-buku dekat bilik~! itu la harta karun saya....sangat sayang! 

tiga....semua hadiah pemberian ibu......yang paling terkini dan sering digunakan....laptop, henset, dan pencil case.....ibu, barang2 ni mengingatkan kakak kepada ibu....mengingatkan kakak terhadap pesanan2 ibu.....=) jam pun....tapi bu, jam kakak dah rosak...=(

empat......gambar-gambar kenangan.....sangat sayang....tengok gambar boleh nangis....gambar memberi emosi kepada saya.....gambar termasuk lukisan......memberi makna terhadap diri....


lima.......cermin mata berbingkai maroon......em, sayang sebab sangat berguna, xleh hilang ni....kalau hilang, macam mana saya nak belajar...oh, seksa....


16~Lima lagu korunk suke n slalo dgr

Saya masuk dengan semua lagu....nasyid, melayu, english (ni kurang sikit), arab.....semua saya suka tapi buat masa sekarang yang selalu dengar.....

| Opick | Rapuh ~ kalau hayati lirik dia......sangat sedih dan boleh mengimbau perjalanan hidup kita... hala tuju kita.....destinasi kita.....hanya bermatlamat mengejar cinta dan redha-Nya..~


| Devotees | Kekasih ~ lagu ni sedih....=( tengok video yang 'Umi' Balqis bagi...sedih sangat....~ geng dengan Ain minat lagu ni...


| Hazami | Sonata Musim Salju ~ lagu ni sangat2 sedap walaupun dah lama.....bila dengar saya ingat ibu saya (aish, bukan ingat sape2...baik sangka...)....ingat ibu, sebab saya masih ingat dulu2 masa ibu saya tengok cite Korea, Winter Sonata sampai nangis2...haha, ibu~~~ibu kakak kan sporting~~~ ^_~ wee~


| Devotees | Wanita ~ lagu pasal wanita, perempuan, memang saya suka....lagu ni pun buat saya ingat kepada Ibu...Ibu sangat suka lagu ni......ye, semuanya mengingatkan saya kepada ibu.....kakak rindu ibu...=(

| UNIC | Kawan ~ lagu ni ada dalam video khas kejutan buat Birthday Girl......Hasnah~~~~ haha ^_~  b2 tuju lagu ni buat semua sahabat-sahabat b2......sayang semua!


17~Bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?
30 Ogos 1992.......tahun lepas dekat rumah.....sambut dekat rumah la special, ceria rumah dengan adik2!



18~Tujuh org blogger korunk nak tag
hehe *muka jahat* Nak tag sikit je ^_^...xleh kejam sgt...


1) Dik Syakir~! ambik hadiah daripada kak b2 ni~~
2) Ustazah Hasnah~! ha, buat2~hadiah birthday~~ aha ^_^~~
3) Akh Qi..... hadiah buat Akh.....sedap kan...


19~Cerita sikit psl blogger pertama korunk tag

Dia junior paling kecik~
Dia budak yang comel....'comel' la sgt...wek..kak b2 lagi comel tau...~ ^_~ haha
Dia budak yang baik....betul x dik?
Dia budak yang mengada.....smackdown baru tau
Dia sangat bahagia lepas PMR, on9 sokmo.....dik, baru PMR, SPM ada agi...aha ^_~
Dia best~~! Syakir, belanja kak b2 meh....haha






| study, study, study | 

| exam, exam, exam |
| balik, balik, balik |
^_^ ceria~!





8 comments:

Aimi said...

bjk?? oke la
mnwn k?? ha ha, cyg b2 ^_^~~
rjin?? msih b'usaha -_-

Marzuqi said...

tag..tag...tag...tag......heee..baru skali kene tag.....

Syauqatul Wardah said...

<><> Aimi <><>

oo...bab menawan cepat je setuju ye, haha ^_^
tag la b2 lagi~~


<><> Akh Qi <><>

Akh nak kene tag gak?
baik....b2 nak tukar

Ema said...

kak b2 suke tag~
kalau macam tu..
atTAACKK!!!!!!!!!!! kak b2!

hassnah said...

hahahahhahaaa....
dah la jawapan bitu BUSUK !! x menepati kehendak skema jawapan langsung,,hahaha :D
tersengih2 kat cni..lalalal~

Syauqatul Wardah said...

<><> Ema <><>

xmboh2~~~ aiyaa....^_^ *pengsan*

<><> Hasnah <><>

haha....ye la..ii..kate b2 busuk...ye la, b2 busuk, Hasnah wangi...(baik dibalas baik, jahat dibalas baik...siap la dia, kekgi b2 nak sabotaj katil Hasnah,dekat je kan, kita kan jiran, haha...^_^)

betullah org jawab....ait budak manja, cepat buat tag tu...oo..tag FB reti, tag blog x reti...kekgi b2 nk tag blog byk2 untuk Hasnah ^_^ wek~~

syakirme95 said...

wa~
kne tag!!
=.="

Syauqatul Wardah said...

ha, buat la...*smiley pakai spek* 8)

^_^ pilih satu dah la~~